Afermament del poder reial
Als segles X, XI i XII el rei té poc poder, dominen els senyors feudals.
Al s. XII els reis aprofiten el creixement econòmic i l’esplendor de la burgesia per imposar la seva autoritat sobre la noblesa feudal.
Les ciutats pertanyien al rei, als nobles o a l’Església, els burgesos no volien aquesta dependència feudal i els reis donen suport als burgesos amb la concessió de les cartes de privilegis que refermaven que els burgesos no estaven sotmesos a cap senyor feudal. Els burgesos a canvi, havien de donar diners a la monarquia per les lluites freqüents contra els nobles.
També hi havia cartes de poblament que eren cartes amb privilegis a canvi que les persones anessin a viure a llocs amb fronteres perilloses.
Corts i Parlament. A partir del s. XII el rei convoca Corts per fer lleis i demanar diners als burgesos
El Consell Reial està format per representants de la noblesa i el clergat i s’accepta també la presència de la burgesia. El rei demanava subsidis (diners).
Apareixen les guerres entre reis a causa del territori, la més important fou la Guerra dels Cent Anys (137-1453). Fou un conflicte entre França i Anglaterra.
França es queda sense rei i el rei d’Anglaterra pretén ser coronat també rei de França. Al final guanya França amb el rei Carles VII. En aquesta guerra lluita Joana d’Arc.
Esta página web ha sido creada con Jimdo. ¡Regístrate ahora gratis en https://es.jimdo.com!