Ramaderia
Tradicional
- Complementa l’agricultura
- Treballa el camp i produeix adobs
- Petits ramats d’ovelles o cabres: donen llet, carn i llana.
- S’alimenta amb restes de collites i de les muntanyes properes
- Zones intertropicals, mediterrànies i monsòniques. Zones molt seques, ramaderia de subsistència (pastors nòmades)
de mercat
Objectiu: vendre la producció
Tipus:
-
Intensiva: explotacions molt especialitzades, molta inversió i molta mà d’obra. Molts animals en espais reduïts, estables i granges (estabulació), a vegades es combina estable i camp
(semiestabulació). Bestiar boví (carn i llet) i avicultura (alimentat per pinsos)
-
Extensiva: molt de terreny de pastura, ramats molt nombrosos (oest EUA i Pampa Argentina), ovelles (llana
Patagònia). Ús poca mà d’obra (ramats lliures). Necessitat de molt de capital per tenir mols caps de bestiar i estructures comercials.