Ramaderia

 

Tradicional


  • Complementa l’agricultura
  • Treballa el camp i produeix adobs
  • Petits ramats d’ovelles o cabres: donen llet, carn i llana.
  • S’alimenta amb restes de collites i de les muntanyes properes
  • Zones intertropicals, mediterrànies i monsòniques. Zones molt seques, ramaderia de subsistència (pastors nòmades)

 

de mercat


Objectiu: vendre la producció


Tipus:

  • Intensiva: explotacions molt especialitzades, molta inversió i molta mà d’obra. Molts animals en espais reduïts, estables i granges (estabulació), a vegades es combina estable i camp (semiestabulació). Bestiar boví (carn i llet) i avicultura (alimentat per pinsos)
  • Extensiva: molt de terreny de pastura, ramats molt nombrosos (oest EUA i Pampa Argentina), ovelles (llana Patagònia). Ús poca mà d’obra (ramats lliures). Necessitat de molt de capital per tenir mols caps de bestiar i estructures comercials.